Wednesday, January 28, 2009

24.1.2008 Gunung Jerai

Dari kiri: Din Toyota, Sahabat baru Zul BM ( team Marvelous ), Hazwan, Zalmi, Safuan, Nasir

Safuan dan Zul dua dua first timer tapi kayuh mengalahkan rider lain yg dah selalu mai

Berhenti bagi mengurangkan tekanan di bahagian rectum

Zul shok sungguh .... jauh lagi

Zul kayuh pun tak tengok depan dah

Zul dan Safuan dikawasan resort baru yg cantik

Zul bersama Lontruth. Thanks Zul kerana sudi mai, lain kali mai lain
Pemandangan indah di puncak Gunung Jerai. Cuaca cerah tanpa kabus boleh nampak sampai Langkawi

Sesi perbincangan, semua puas layan turun

MTB Raleigh component Deore di Redflag RM 1,600

Yus first time off road kena ragging climb bukit lengguh sakit habih lubang cincin.

Thursday, January 22, 2009

18.1.2009 Kayuhan Mesra-Ldg Jati-Puncak Janing-Jitra

Abg Cop dari SP, Jamal, Adi, Epit

Isa ( first timer Jamboree ), Nasir sibuk dgn Garmin

Abg Said SP, Comelfz, Pak Mail

Starting Point : Kami pengundi hantu start dari belakang shok kot PRK KT menang

Menyeberangi titian menghubungkan silaturrahim

Isa dilimpahi cahaya

Suhairi ( Pawana ) "strong loyalty we give our king for friendship we would ..."

Suhairi berchatting dgn Zalmi

Comelfz hang join jamboree semanjang dok usha orang

Laluan mini tar menuju ke Ladang Jati Perik : Abg Said, Pak Mail, Abg Ai. Salute to Pak Mail 63thn tapi kayuh mengalahkan kami

Abg Cop, Ramlysp, Jamal, Abg Said pecut climb awai. Entrance Ladang Jati disambut dgn easy climb all the way

Aktiviti biasa bila try trail baru kena tunggu geng belakang

Milik siapakah jejaka ini. Adi mungkin sedang bermain dgn ikan tiger balm dalam sg Puncak Janing

Abg Ramlysp fuh dasyat dengan taya moto kayuh buat kering ja sayup tinggai Adi nun di belakang tu. Blogger buat trick ambik gambar padahal letih panaih lit lit














Wednesday, January 21, 2009

16.1.2009 Video DH Trail Balak

Nasib baik pakai knee, elbow, shim pad 661 dan back packed Camelbak. Kalau tak sahih cedera teruk gak. Waktu turun DH tu mx 60.7km/hr cuak gak sebab perasan DH tepi gaung ketinggian aprox 1000kaki. Waktu nak ambil corner disebabkan trail kering dan berdebu maka taya depan loose grip apalagi tergolek kena celup debu.
video
video
video
video
video
video

Monday, January 19, 2009

16.1.2009 Trail Balak Redflag & Alor Star Street Bike


Rider paling ceria haritu pasai naik frame baru Santa Cruz Chameleon ( Kokka @ Sumpah Sumpah)..

Biasala macam ni kira senaman juga

Ini betul betul puncak 1250kaki

Abg Jeff dan Abg Ai DH

Rizal Salah sorang geng Alor Star Street Bike

Zamir layan DH menyenget

Nasir DH jenuh kami tunggu rupanya dia siap psg padding dulu

Gara-gara DH mencecah mx 60.7km/hr tergolek mcm kena celup tepung. Nasib baik pakai full 661 padding klu tak sakit badan. Cuak juga DH laju tepi gaung.

Pandangan sisi selepas tergolek. Beg Camelbak juga bagus utk back support klu terjatuh

Abg Ai tengah merecce trail baru

Pemandangan waktu climb patah balik. Baru perasan betapa tinggi dan curam patutla tergolek

Wajah Girang puoih DH : Rizal, Putra, "Jerut", Zamir, Lontruth, Abg Ai, Jan

Ellsworth Truth berdebu sedap sungguh layan trail ni













Sunday, January 11, 2009

9.1.2009 Trail Balak Wang Tepus Revisited ( Recce )

Seramai 11 jejaka telah memberanikan diri menyahut cabaran Trail Balak semenjak sekian lama meninggalkan trail ni. Terdiri dari Redflag, Alor Setar Street Bike ( Freeride ), Geng Ravi. Bermula pukul 4.15pm tamat 6pm.
Distance : 10km
Height : GPS 377m
Trail : 30% push "MTB", 20% xc, 50% DH all off road
Speed : Mx 45 - 60+ km/hr ( waktu DH )
Tujuan haritu nak recce trail balak ni dan berjaya dapat loop. Masih terdapat banyak simpang yg berpotensi di jelajahi.
Dari Kiri : Epit, Fikri, Nasir, Zamir, Abg Ai, Hj Jit, Putra, Lontruth, Ravi, Din BSN, Din Toyota

Baru start dah kena climb dahla tinggi panjang laktu

Baru first climb dah kecundang
Semenjak sejarah peradaban manusia takdak sorang lagi yg berjaya climb one shot bukit ni

Fuh layan turun mau cecah 60km/+

Din Toyota adjas preasure tyre utk mudah climb tapi akhirnya....

Tolak lagi

Yang ni boleh kayuh lagi

Tu dia aih.... belum ada homosapien yg berjaya climb bukit ni yg terus ke puncak

Ish..ish tolak pun jenuh

Sayup mata memandang

Pemandangan indah dari puncak

Berehat kat puncak pekena Hammer Gel

Cantik dari sini

Start DH lebih kurang 4-5km kona baring banyak tempat boleh jump

DH laju nampak tu Abg Ai tengah layan DH

Kami kat belakang makan debu Kona ni la. Depa ni baru first time try trail ni DH siap slide laju